Werkwijze

Het team van Mignon van de Bunt Interiordesign helpt je met een totaalconcept voor jouw interieur. We creëren een mooi ingericht, persoonlijk en praktisch interieur, waar je jarenlang plezier van hebt. We vertellen graag wat meer over onze werkwijze voor een persoonlijk en passend eindresultaat.

Eerst even kennismaken…

In een eerste kennismakingsgesprek bij jou thuis bespreken we jouw wensen en op basis hiervan maken we een offerte op maat met een plan van aanpak. Ga je akkoord? Dan gaan we meteen voor je aan de slag.

Moodboard:
welke interieurstijl?

Allereerst analyseren we jouw smaak en stijl. Op basis daarvan maken we een moodboard van jouw persoonlijke interieurstijl, hiermee visualiseren we welke stijl bij jou en je woning past en met welke materialen en kleuren we gaan werken.

Indeling en 3D ontwerp

Vervolgens maken we verschillende indelingen van de ruimte. Vaak is er namelijk veel meer mogelijk dan je denkt. We kiezen de indeling die het beste bij jouw wensen past. Deze werken we uit in 3D, zodat je een goede indruk krijgt hoe het er uiteindelijk uit komt te zien.

Verlichting in je interieur

Op basis van de gekozen indeling maken we het lichtplan. In het lichtplan staat alle technische verlichting, zoals de basisverlichting die je nodig hebt om de ruimte te verlichten. Met daarnaast decoratieve verlichting, zoals hanglampen en vloerlampen. We adviseren welk type lichtbronnen nodig zijn en welke armaturen het beste in de stijl van je interieur passen.

Kleuren en materialen

We maken ook een kleuren- en materialenplan, waarin de keuze voor materialen en kleuren staat als de vloer, wanden, raambekleding en kleur voor de wanden. We zorgen ervoor dat alle materialen en kleuren mooi op elkaar zijn afgestemd.

Meubelen en accessoires

We maken een selectie van meubels en accessoires die je nodig hebt voor de inrichting van je woning. Hierbij komt ook een overzicht met prijzen en leveranciers, zodat je weet waar alles vandaan komt. Wij regelen vervolgens dat alles geleverd wordt.

Maatwerk meubelontwerp

Vaak bieden maatwerk meubelen mooie mogelijkheden om de ruimte optimaal te benutten. Bijvoorbeeld inbouwkasten, ensuite kasten met schuifdeuren, een keuken of een erkerbank. We maken hiervoor het ontwerp, kiezen de materialen en leveren alle benodigde tekeningen voor de meubelmaker. Wij werken met vaste meubelmakers voor de uitvoering.

Tussenoplevering

Natuurlijk willen we jou goed betrekken bij de totstandkoming van het ontwerp. Daarom hebben we meerdere voortgangsgesprekken om alle ideeën door te spreken. Geef vooral aan wat je wel en niet aanspreekt. Als het ontwerp helemaal naar wens is, maken we deze definitief en gaan we aan de slag met de realisatie.

Wil jij persoonlijk interieuradvies voor jouw (nieuwe) woning? Laten we kennismaken.

An empty room is a story
waiting to happen
and you are the author