Dekton by Cosentino

Dekton by Cosentino “Geïnspireerd door vloeistof en trouw aan de PATTERNITY stijl, draait het concept van de collectie rond de schoonheid van de natuur, milieubewustzijn en het vieren van duurzame ontwerppraktijken.”

Wij maken bij onze inteieurontwerpen graag gebruik van unieke materialen. Zo werden we ook erg enthousiast over deze nieuwe collectie Dekton bij Cosentino.

Cosentino Group
Cosentino Group is een wereldwijd Spaans familiebedrijf dat hoogwaardig innovatieve oppervlakken produceert en distribueert voor de wereld van design en architectuur. Het bedrijf werkt samen met zijn klanten en partners om oplossingen te bieden die design en waarde en het leven van veel mensen inspireert. Deze doelstelling is mogelijk dankzij de baanbrekende en toonaangevende merken in hun respectievelijke segmenten zoals bijvoorbeeld Dekton.

Waarom Dekton?
Bij onze keuken en badkamer ontwerpen maken we graag gebruik van natuurlijke materialen. Dekton is een geavanceerd materiaal dat bestaat uit een mix van grondstoffen waaronder glas, kwarts en porselein. Deze grondstoffen worden met behulp van een speciaal ontwikkelde techniek (Particle Sintering Technology) samengeperst. Hierdoor ontstaat er een zeer hard, ultra-compact en niet poreus materiaal.
Dekton is een uniek materiaal met een aantal goede eigenschappen wat het zowel voor binnen- als buitenshuis kan worden toegepast. Het materiaal heeft een hoge UV, kras, vlek en hittebestendigheid. Daarnaast is het ook slijtvast en bestand tegen vorst en dooien. 

Behalve dat Dekton goede eigenschappen heeft en gericht is op de natuur het milieubewustzijn, heeft het ook een mooie en strakke uitstraling. 

Sinds mei 2020 heeft Dekton een nieuwe collectie. De Dekton Liquid Collection. Dekton liquid Collection 
Cosentino heeft patroonexperts en -ontwerpers, Anna Murray en Grace Winteringham van PATTERNITY, opdracht gegeven om een collectie voor Dekton te maken die het nieuwste materiaal weerspiegelt. De Dekton Liquid Collection bestaat uit drie kleuren: Liquid Shell, Liquid Embers en Liquid Sky. Liquid Shell is licht, zacht en subtiel, perfect om te breken tussen donkere tinten. Liquid Shell is geïnspireerd door de golven van de oceaan en de parelachtige tint van de maan. Liquid Embers heeft in tegenstelling tot Liquid Shell een donkere en wat hardere uitstraling. Door de mooie patronen in het diepe zwart krijgt de ruimte veel karakter. Liquid Embers is geïnspireerd door magma, het samenkomen van vuur en vloeistof. Liquid Sky is wit met een prachtig marmer patroon. Het is goed te combineren met andere wit en grijstinten. De ruimte krijgt een luxueuze uitstraling. Liquid Sky heeft een wervelend en gewolkt patroon die wordt doorbroken door stromende grijze aders.
Wil je graag meer informatie over hoe je Dekton by Cosentino kunt toepassen in jouw interieur. Neem dan contact met ons op of vraag een sample aan.

Laten we kennis maken

Kunnen we helpen bij de totaalrealisatie van jouw huis? Of wil je graag meer informatie? Laten we kennis maken. Neem contact met ons op via het contactformulier.