De nieuwste collectie van Consentino: Silestone Loft

Met vol trots presenteert Cosentino een nieuwe serie namelijk de Silestone Loft. Een nieuwe serie in de Silestone collectie die bestaat uit vijf kleuren en geïnspireerd zijn op de industriële stijl uit verschillende wijken.

Deze stijl verwijst officieel uit het midden van de jaren twintig. In de jaren twintig werden toen der tijd veel verlaten fabrieken, grote werkplaatsen en pakhuizen in verschillende wijken van New York omgetoverd tot mooie woningen en loft-appartementen. 

In die tijd werden materialen zoals beton, cement, ijzeren balken en buizen veel gebruikt in huizen waardoor het industriële karakter goed tot zijn recht kwam. Een trend die in de jaren twintig is ontstaan maar in 2020 nog steeds duidelijk zichtbaar is.

De nieuwe collectie staat in verbinding met het verleden en het heden. Wat geleid heeft tot een nieuwe creatieve serie: Camden, Pablenou, Seaport, Nolita en Corktown. Vijf verschillende iconische wijken, wereldwijd met een industriële geschiedenis die terugkomt in straten, gebouwen, stedelijke elementen en interieurdesign.

Camden

Camden is één van de wijken die terugkomt in de nieuwe serie. Een invloedrijke wijk in Londen. Als we denken aan Camden denken we aan de punkmuziek uit de eighties, de vele talen, de eclectische stijl en de thuisbasis voor verschillende artiesten. 

Posters, kunstwerken en versierde bakstenen zijn onderdeel van de historie van Camden. Authentiek, staalkleurige tinten en de natuurlijke slijtage van woningen was de inspiratie voor de wijk Camden. Een mooie zachte kleur grijs met een fijne nerf en subtiele witte aders. Camden staat daardoor voor cement grijs.

Poblenou

Poblenou komt van de industriële revolutie in Barcelona. Eén van de modernste en meest creatieve wijken van deze tijd. Poblenou staat voor een mediterrane warmte gecombineerd met een industriële verschijning.

Met gevoel voor de stad en verbondenheid is El Poblenou gezinsvriendelijk en multicultureel. Oude industriële gebouwen zijn omgetoverd tot lofts, omringd door kunstgalerijen, bars en bedrijven. De omgeving en de vriendelijkheid van de wijk heeft Silestone geïnspireerd tot Poblenou. Een warme grijstint met subtiele aders op een zandachtige achtergrond, iets wat rust, helderheid en vertrouwds geeft. Dat is waar El Poblenou voor staat.

Silestone Seaport

Seaport doet ons denken aan de kleine kunstwijk in het zuidoosten van Manhattan, waar het verleden grenst aan het havengebied, restaurants en winkels. Versleten bakstenen, beton en karakteristiek hout uit de haven word hier als inspiratiebron gebruikt voor deze Silestone kleur. 

Dankzij het effect van deze tinten lijkt Silestone Seaport op donker, versleten cement en zijn opvallende witten tinten passen perfect bij de achtergrond. Een perfecte kleur dat het interieur net iets industrieels geeft. 

Silestone Nolita

Naast Seaport is Nolita ook op New York geïnspireerd. Geïnspireerd op een wijk die al avant-garde was voordat het de naam Nolita (Noorden van Little Italy) kreeg.

Midden jaren negentig vond Nolita zijn persoonlijkheid en architectonische identiteit die het zo’n uniek en onderscheidend karakter gaven. De straten in de wijk Nolita zijn authentiek en wild, anders dan de omliggende wijken.

Met de historische achtergrond is Silestone Nolita gecreëerd, de meest witte tint in de nieuwste Sileston Loft-collectie. Een koele tint met een industrieel randje. Vermengd met wittinten en lichte grijstinten, creëert het een elegant, fijne lijn en vrij van sterke contrasten.

Silestone Corktown

De laatste wijk uit de Silestonen Loft-collectie is Corktown, geïnspireerd door het licht en de schaduw van een wijk in Detroit, die ontstond te midden van stoom en het geluid van motoren. 

Een interessante en intellectuele oude stijl met een hernieuwde schoonheid. Lopend door de straten van Corktown of een glimp van het iconische Centraal Station van Michigan is goed genoeg om de historische industriële originele staat te herkennen. 

Dit heeft de Silestone Corktown geïnspireerd, het meest intense, solide en diep zwarte in de Silestone Loft-collectie. Een donkere achtergrond gecombineerd met prachtige intense bruine accenten en een extra matten afwerking. Het doet ons denken aan de versleten materialen die hun beste tijd hebben gehad. Corktow staat voor karakter en elegantie in kleur.

Nieuwsgierig hoe je de materialen van Cosentino zelf kunt toepassen in je interieur? Neem dan contact met ons op.

Laten we kennis maken

Kunnen we helpen bij de totaalrealisatie van jouw huis? Of wil je graag meer informatie? Laten we kennis maken. Neem contact met ons op via het contactformulier.